Jag heter Tina och bor tillsammans med min man Niklas, mitt yngsta barn  Filip och så klart de mysiga labradorerna Sabina och Freddie. Vi bor i södra Stockholm i en förort som heter Örby med bra hundträningsmöjligheter alldeles utanför dörren. Mitt stora intresse är hundar och träning av dessa. Hund har alltid stått högst upp på önskelistan sedan jag var liten. Men med heltidsarbetande föräldrar som insåg vilket ansvar det är att ta hand om en hund så blev inte drömmen förverkligad förän jag närmade mig 40-års åldern. Från början tänkte jag mest att det skulle vara ett trevligt och roligt sällskap men valpkurs ledde till fortsättning och träning gav mersmak. Så nu sitter jag här med 2 hundar och vi har provat på tävlingslydnad, apportering, sök, spår och viltspår. Hade jag tid skulle jag gärna lägga till agillity och frestyle på listan.

Jag håller kurser i retrieverjakt med klickertänk och är snart utbildad SBK-allmänlydnadsinstruktör så allmänlydnadskurser kommer jag börja hålla på SSBK. Är du intresserad av kurs går det bra att maila mig tinacederberg@hotmail.com

Utöver hundarna så är djur och natur över huvdutaget det jag brinner för. Jag trivs bäst när jag får lufsa i skogen, plocka svamp eller bär, jaga, bara gå eller träna hundarna. Jag gillar också trädgårdsarbete och att pyssla med mina blommor.

Jag jobbar heltid som testledare på Logica. Ett fritt jobb som jag styr mycket själv och som ger mig möjlighet att utöva mina intressen. Jag har otroligt svårt när folk styr över mig och hela tiden ska tala om vad jag ska göra. Då slår jag knut på mig själv och inget blir gjort.

En sista sak som har varit en stor del av mitt liv och som alltid kryper fram förr eller senare är att vi bodde 2 år i Japan. Den tiden har påverkat mig mycket som människa och framförallt min syn på saker och ting. Det är otroligt nyttigt att dimpa ner i en helt främmande kultur med ett obegripligt språk och att greja det. Roliga och tuffa år var det.

I den här bloggen kommer jag skriva mest om vad jag gör med mina hundar men ibland slinker det in en del personliga saker också som bara måste ut. Skriv gärna kommentarer, det är roligt och jag läser alla.