Vi blev med kort varsel inbjudna på andjakt av Jenny och klart man tackar ja även om det blev lite stressig. Det är jag glad för, Freddie var riktigt duktig och visade att han minsan kan ligga i och jobba och ta skammade änder. Jag fick till min förskräckelse avliva några skadeskjutna men det var inte så farligt som jag trodde faktiskt. Kände mest att jag ville göra pinan kort för fågeln. Det vi ska träna mycket på framöver är svåra dirigeringar och sådana som ligger nära varandra. Jag upptäckte att Freddie hade svårt när det blev terrängbyten på avstånd från mig och när han skulle förbi gamla legor. Sådant har vi inte tränat så mycket. Freddie sökte också bra i tjocka brännässlor och hade väldigt kli i näsan hela kvällen, stackarn. Under jakten fick han mer och mer problem med blåsan och stod och lyfte på benet länge och väl men det kom bara droppar. Det här fortsatte idag så nu bär det av till veterinären idag och andjakten i morgon får kanske ställas in. Ska också lyckas med konstycket att ta urinprov på Freddie.

Jag fick avstå sista såten för det var kursstart på vardagslydnadskursen igår också. Hann precis i tid och det var ett trevligt gäng med unga duktiga hundar, mattar och hussar. Det är roligt att gå med Tessan också som är en duktig pedagog med samma träningsfilosofi som jag. Det kommer bli bra det här.

I morse i DN var Bennys mormor Kitty fotomodell och låg draperad i en hundsoffa. Kitty är en favorit som jag gärna hade tagit en valp efter. Tyvärr var den kullen som föddes när jag skulle ha ny hund tingad så det blev Freddie istället och det var ju inget dåligt allternativ.

Idag ska vi hålla tummarna för Vanessa som tävlar i design på kulturhuset i Stockholm. Ska in och vara med på prisutdelningen och sen åker vi till landet i helgen.

Trevlig helg på er!