Så har vi tävlat igen i lägre sök. Upplägget idag var att vi började med budföring och platsen. Sen blev det lydnad och sist söket. Vet inte om det var bra eller dåligt men för att göra en lång historia kort var vi 3 poäng från upplfytt på lydnaden. Väldigt, väldigt surt. Det var hoppet som strulade igen så nu blir det hårdträning. Gjorde en fuling på krypet också med stort dk som hade gått vägen om inte Freddie krypit i cirkel. Budföringen nollade Freddie, han skulle promt kolla in det höga gräset där Poughe varit men söket gjorde han så bra att det var bara lydnaden det hängde på.

Poängen då med kommentarer:
Budföring: 0 P
Platsliggning: 10 p, tyckte Freddie låg lite oroligt.
Linförighet: 8,5 resp 9 p. Trängde lite i språng marsch, satt visst snett någon gång.
Framförgående: 9 p resp. 7 p. Blev lite strul på avsluten men det är inget vi tränat. Själva framförgåendet var skitsnyggt och det fick jag beröm för efteråt.
Platsläggande: 10 p av båda
Inkallning: 10 p av båda.
Kryp: 0 p
Apportering: 8,5 p resp 9 p, tugg och slarvig strår det, kan bara hålla med.
Hopp: 0 p. Hoppar ut men stannat direktvid sidan av hindret och springer vid sidan på återhoppet.

Avsök: 9 p resp 9,5. Freddie ville inte gå ut i motvind när det var tomt. Kom på att vid sådana här flacka rutor så genomskådar han direkt. Mig gör det inget i den här klassen men något man måste klura på framöver. Kojan markera han utan problem och jag är jättenöjd med hans arbete. Har inget att klaga på. Jag skötte mig också med att gå framåt i rutan, inte tappa kopplet och Freddie gick fint när vi transporterade tillbaka figgarna.

Till sist stort grattis till Thomas och Pough för klassvinst och uppflytt. Det var ni helt klart värda och det var roligt att se er i lydnaden.