Igår började äntligen klickerkursen som jag håller med hjälp av Anna på Stockholms södra. Det var en salig blandning hundar vilket är jättekul. En husse och sju mattar där de flesta aldrig har tränat med klicker men några läst på lite. Några verkar ha anmält sig för det fanns inget annat med lediga platser vilket kommer bli en utmaning. Men alla är väldigt positiva och kämpade på bra igår. Funderar på om jag ska ändra om lite i kursplaneringen men vi får se. Igår gick jag igenom lite grunder i klickerträning och så tittade vi på den viktiga belöningen. Många åt både godis och kampade glatt, härligt att se, medan andra fick kämpa lite mer med leken. Och så klart var det svårt med de mekaniska färdigheterna att hålla reda på klicker, godis och hund. Mer hann vi inte med då vi tog en hund i taget. Det ska bli jättekul det här.

Den här veckan hoppas jag att det blir lite mer träning. Freddie fick vara med igår och dema kampregler, sen tyckte han det var väldigt orättvist att han skulle sitta i bilen när jag gick iväg med alla roliga leksaker. Så orättvist att han vägrade äta upp maten som jag serverade honom medan han väntade. Vi tränar en stund på morgonen i alla fall. Det blir saktagående, fotgående, läggande under gång, stegförflyttningar och platsliggning. Sabina får träna på att stå still. Det har hon extremt svårt för. Hon bara måste spruta beteenden hela tiden och det är nyttig träning att inte göra någonting.

Mamma har flyttat till Ersta och där är det fint. Tyvärr fick hon flytta till ett tristare rum igår då hon blivit sämre och behöver lift. Jag var där igår och möblerade om så det blev lite mysigare. Hon äter i alla fall lite till varje mål och det är väldigt positivt.